У Києві стартував міжнародний фестиваль джазу “Єдність”

У Києві стартував міжнародний фестиваль джазу “Єдність”

Відео
Укрінформ
У Київському національному театрі оперети відкрився ХVIII міжнародний джазовий фестиваль «Єдність».

Керівником проекту є голова президії Всеукраїнської асоціації джазу Сергій Грабар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цей джазовий фестиваль відбувається вже 18-й рік поспіль. Традиційно ми його проводимо в Київському національному академічному театрі оперети, і в цьому році на сцені театру виступлять музиканти з України, Німеччини, Португалії, Великої Британії, Ізраїлю, Угорщини, Литви та США. Також особливістю цього заходу є велика кількість українських виконавців. І мені надзвичайно складно виділити із них найкращих. У всіх різні смаки, тож улюбленці у кожного будуть свої”, - розповів Грабар.

Він зазначив, що відкриватиме “Єдність” біг-бенд «SаrаBanda» під керівництвом Олександра Саратського, а також колектив Національної музичної академії. За його словами, у фестивалі вперше бере участь наймолодший дитячий колектив ‘Акім Груй тріо”, а спеціальним гостем фестивалю є британський авангардний джазовий саксофоніст Джордж Геслем, який був першим британським музикантом, що виступав на Кубі та в Аргентині.

Заслужений артист України, ведучий фестивалю Валерій Чигляєв зазначив, що для нього є великою честю приєднатися до фестивалю, бо саме тут музиканти з різних країн об’єднуються в один ансамбль, для того, щоб робити одну справу.

“Вже 18 років Сергій Грабар не здається, і незважаючи ні на що, робить цю справу. “Єдність” це дуже точна назва для фестивалю, бо саме жива джазова музика не має кордонів, в неї є одна мова – музична, і одна віра, це віра в прекрасне”, - сказав він.

16 березня на сцену “Єдності” вийде відомий музикант із Литви Володимир Тарасов з оркестром «Big Yellow Bаnd», який презентує програму для оркестру із солістами «Гобелени». Також цього дня виступить Інесса Іваницька і «Jazz City Band» із програмою «Караван» та угорсько-німецько-португальський проект «Parniczky Quartet» з програмою «Bartok Electrified», присвяченою творчості видатного угорського композитора Бели Бартока. Завершуватиме фестиваль квінтет Ігоря Закуса з програмою «Return».

У рамках ХVIII Міжнародного джазового фестивалю «Єдність» відбудеться фотовиставка “Джазові емоції’ українського фотографа Олега Маковського. Багато зарубіжних музикантів вдячні Маковському за прекрасні портрети та фотокниги. Фотовиставка має на меті привернути увагу до його робіт та дати можливість усім бажаючим придбати чи замовити його фотографії та фотоальбоми.

Фестиваль «Єдність» проходить 15-16 березня.

Як відомо, мiжнародний джазовий фестиваль «Єднiсть» заснований в 2002 році при підтримці Київської мiської ради та Головного управлiння культури, мистецтв та охорони культурної спадщини Києва. Вiн завжди проходить в один i той же час - в березнi, на межi другої i третьої декад.

 Якщо хочете бачити більше відеоновин Укрінформу, підписуйтеся на наш канал в YouTube

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-