«ГогольFest» посилює свою соціальну складову

«ГогольFest» посилює свою соціальну складову

Укрінформ
Мультидисциплінарний фестиваль Startup ГогольFest, який цього року пройде у Маріуполі, переходить із режиму суто мистецьких до режиму соціально- та науково-мистецьких проектів.

Про це Укрінформу розповів директор Startup ГогольFest Максим Демський.

«Ми торкнемося кількох актуальних питань, наприклад, в приміщенні школи покажемо німецький соціально-театральний експеримент, який порушує проблеми біженців, комунікації та булінгу серед учнів», - розповів він.

Також «ГогольFest 2019» пояснюватиме людям, чому сучасне мистецтво саме таке, які контексти воно відкриває та чому воно важливе і актуальне. Для цього в креативному просторі «Вежа» запускається освітня програма під назвою «Гімназія».

«Ми розробили гід сучасним мистецтвом. Про все, що відбувається в сучасній літературі, музиці, кінематографі, розкажуть критики. Формати заходів будуть різними, наприклад, з літературознавцем Євгеном Стасіневичем ми перечитаємо «Старий і море», а на екскурсійній прогулянці спробуємо з маріупольцями відкрити заново місто», - розповіла куратор освітньої програми Анастасія Євдокимова.

В рамках офіційної театральної програми «ГогольFest» покаже виставу місцевого колективу «Театроманія» та нову абсурдистську драму театру «Дах» «Парадокси злочину».

Куратор театральної програми Андрій Палатний повідомив, що всі театральні резиденції будуть максимально залучати локальний контент міста, таким чином закладаючи фундамент майбутньої копродукції регіональної та міжнародної складових «ГогольFest».

Що стосується музичної програми – відкриватиме фестиваль український музикант Сергій Бабкін, запланована участь британського гурту Monarchy та реп-виконавиці Alyona Alyona. Замикатиме програму український проект Dakh Daughters. Загалом лайн-ап фестивалю налічуватиме близько 20 гуртів.

Читайте також: Влад Троїцький створить оперу на судоремонтному заводі в Маріуполі

«Зокрема, ми привеземо відому в усьому світі литовську танцювальну команду Low Air Urban Dance Theatre. Вони покажуть дві вистави – «Весна священна» на музику Ігоря Стравінського та Rainbow Друга вистава буде тим, що ми називаємо соціально-мистецький проект. Вона інтерактивна і залучає до дії публіку», - розповів Палатний.

Він додав, що музична та освітня програми «ГогольFest 2019» будуть цілковито безкоштовні, а ось за театральні вистави доведеться платити. Найдорожчою подією фестивалю стане опера «Νερό» на території АСРЗ (Азовський судноремонтний завод) - квиток буде коштувати від 100 до 1000 гривень, залежно від моменту придбання квитка (квитки продаються хвилями, з кожною партією вартість зростатиме).

Як повідомлялося раніше, фестиваль «Startup ГогольFest 2019» пройде з 26 квітня по 1 травня в Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-