Некомерційний тур українського фільму «Брама» почався з Дніпропетровщини

Некомерційний тур українського фільму «Брама» почався з Дніпропетровщини

Відео
Укрінформ
Символічно, що з Дніпропетровщини - східної брами України - розпочався перший некомерційний тур української стрічки «Брама».

Про це під час прес-конференції в облдержадміністрації сказала виконавиця головної ролі Ірма Вітовська, інформує прес-служба Дніпропетровської ОДА.

«Символічно, що всеукраїнський некомерційний тур «Брами» розпочався саме з Дніпропетровщини. Це стратегічно важлива область – буквально східна «брама» нашої держави, що стала форпостом української незалежності», – сказала Вітовська.

За її словами, «Браму» показали в дев’яти населених пунктах області. Першими стрічку побачили жителі Кам’янського.

«Фільм складний – я це визнаю. Не скажу, що «Брама» повністю арт-хаусна. Ми намагалися зробити фільм доступним для широкого загалу. Але стрічка має певні особливості, які важко сприймають люди з консервативними поглядами», – розповідає Вітовська.

Водночас, говорить акторка, чимало глядачів були в захваті від фільму.

«Вони пишуть коментарі, просять ще такого кіно. Люди зголодніли за «іншим» не розважальним контентом», – наголошує Вітовська.

Читайте також: У Пекіні показали український мультфільм "Причинна"

Тур «Брами» Дніпропетровщиною завершився у Дніпрі. Наступною стрічку прийматиме Херсонщина.

«Брама» – це спільний українсько-американський проект. Сюжет побудований на п’єсі українсько-німецького драматурга Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів». Стрічка розповідає про незвичайну родину, яка живе у Чорнобильській зоні відчуження. Головну роль баби Прісі зіграла народна артистка Ірма Вітовська.

Як відомо, половину бюджету фільму профінансувала держава. Уперше за роки незалежності в Україні діє президентська програма підтримки вітчизняного кінематографу. У 2018 році на розвиток українського кіно з держбюджету виділили понад 1 млрд гривень.

Якщо хочете бачити більше відеоновин Укрінформу, підписуйтеся на наш канал в YouTube.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-