"Ви проспали, ми — будильник": школярі Австрії вийшли на кліматичний страйк

Укрінформ
Тисячі школярів та студентів вийшли у п’ятницю на вулиці Австрії в рамках міжнародної акції FridaysForFuture із закликом до політиків активніше діяти для захисту майбутнього від кліматичних змін.

Участь в акції, яка відбулася у Відні, взяли понад 10 тисяч представників молоді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

В австрійській столиці школярі та студенти з самого ранку збиралися в п’ятьох різних локаціях, після чого пройшли ходою до центральної Площі героїв (Гельденплатц). Звідти учасники мирного кліматичного страйку вирушили по центральному району міста (т.з. "внутрішньому місту"), пройшовши, зокрема, біля федеральної канцелярії, міністерств освіти, екології та транспорту. Вони скандували заклики на захист клімату та несли плакати і транспаранти на зразок "Планети "Б" немає", "Врятуйте нашу планету", "Ви проспали, ми — будильник", "Змінюйте політику, не клімат".

Президент Австрії Александер Ван дер Беллен підтримав молодіжний кліматичний страйк, зазначивши, що через зміни клімату людство зараз знаходиться перед найбільшим викликом в своїй історії.

Читайте також: У Варшаві молодь долучилася до світової акції проти зміни клімату

Водночас міністр освіти Гайнц Фасманн заявив, що проводити демонстрації слід після уроків.

Міністр з питань захисту навколишнього середовища Елізабет Кьостінгер у понеділок особисто зустрінеться з організаторами акції.

Фото: APA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-