У Житомирі пройде фестиваль майстрів мистецтв імені Ріхтера

У Житомирі пройде фестиваль майстрів мистецтв імені Ріхтера

Укрінформ
У Житомирі 19-21 березня пройде щорічний Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв імені Святослава Ріхтера.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомила заступник генерального директора з рекламно-інформаційної діяльності Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера Наталія Журбей.

«Міжнародний фестиваль мистецтв ім. С. Ріхтера пройде цього року на батьківщині піаніста, у Житомирі, вже 21-й раз. Упродовж трьох днів у нас триватимуть концерти. На 20 березня, у день народження, Ріхтера, колективи нашої філармонії, яка носить ім’я музиканта, підготували свою цікаву програму «Присвята Святославу Ріхтеру». Крім того, для нас велика честь, що закриє фестиваль маестро Мирослав Скорик», - розповіла Журбей.

У вівторок, 19 березня, на сцені філармонії виступить Національний ансамбль солістів «Київська камерата», художній керівник та головний диригент якої народний артист України Валерій Матюхін.

У середу, 22 березня, гостей фестивалю зустрічатимуть колективи обласної філармонії – академічна хорова капела «Орея», тріо бандуристок «Радана», фортепіанне тріо «Дольче», а також піаніст із Києва Денис Яворський.

Читайте також: “Сіверські музичні вечори”: до Чернігова їдуть музиканти з Китаю, Нідерландів, Росії, США

У четвер, 21 березня, відбудеться концерт Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо. Цього ж дня на сцені диригуватиме Мирослав Скорик.

Всі концерти розпочинатимуться о 18.30.

Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв ім. С. Ріхтера започаткували в Житомирі у 1998 році. Крім того, у рамках фестивалю раз на 3 роки проводиться конкурс юних піаністів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-