“Сіверські музичні вечори”: до Чернігова їдуть музиканти з Китаю, Нідерландів, Росії, США

“Сіверські музичні вечори”: до Чернігова їдуть музиканти з Китаю, Нідерландів, Росії, США

Укрінформ
У XIX Міжнародному фестивалі класичної музики "Сіверські музичні вечори", який відкриється 17 березня, візьмуть участь музиканти Китаю, Нідерландів, Росії, США та України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив художній керівник фестивалю і диригент чернігівського оркестру "Філармонія", заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач.

"До нас їдуть виконавці з США, Нідерландів, Росії, Китаю та, звісно, України. Китайський музикант Ян Янь прибуде вперше, він головний диригент державного симфонічного оркестру міста Вуху, в якому проживає 7 млн людей. Так само вперше гратиме у нас віолончеліст Йоахім Ейландер із Нідерландів", - поінформував співрозмовник.

За словами Сукача, зі Сполучених Штатів приїде українська скрипачка Соломія Івахів, вона - артистичний директор Українського інституту Америки у Нью-Йорку.

Водночас ключовою постаттю "Сіверських музичних вечорів" Сукач вважає російського піаніста Вадима Руденка, який на фестиваль до Чернігова приїздить щороку і грав на ньому вже 18 разів.

"Це свідчить про його велику любов до нашого міста. А його внесок у розвиток музичної культури Чернігова важко переоцінити. За 19 років співпраці ми з ним переграли майже всі концерти для фортепіано з оркестром, і на моє глибоке переконання, творче зростання нашого оркестру значною мірою відбулося завдяки йому", - зауважив диригент.

Читайте також: У Сумах стартував всеукраїнський театральний "Чехов-фест"

З огляду на російську агресію відносно України та відповідну політичну ситуацію, Сукач відзначив, що Руденко був на Майдані, жодного разу не виступав у Криму й не підписував відомого листа російських діячів культури на підтримку дій Путіна в Україні та Криму.

Фестиваль класичної музики в Чернігові проходитиме з 17 по 31 березня. У його програмі, зокрема, звучатимуть опера Рахманінова "Алеко" в концертному виконанні столичних співаків та концерт Брамса "Німецький реквієм", який у супроводі симфонічного оркестру "Філармонія" виконає Національна хорова капела України "Думка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-