У Сумах стартував всеукраїнський театральний

У Сумах стартував всеукраїнський театральний "Чехов-фест"

Укрінформ
У Сумах 14 березня розпочався сьомий Всеукраїнський фестиваль "Чехов-фест".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чехов–фест" — фестиваль хітів. Ми не хіт-мейкери, ми хітбрінгери, тобто привозимо хіти в рідне місто. Мета фестивалю — робити гарний, цікавий, масштабний захід, який приверне увагу не тільки сумчан, а й туристів та зробить Суми видимою точкою на карті українського театрального мистецтва», – зазначив арт-директор фестивалю Володимир Нянькін.

Він нагадав, що ідея проводити подібний захід виникла у 2013 році з нагоди 125-річчя приїзду Антона Павловича Чехова до Сум, і належить громадській організації «Арт-Хвиля».

Читайте також: У Житомирі та Бердичеві презентують виставу про український період Бальзака

За роки існування фестивалю, говорить Нянькін, сумчани вже подивились понад 50 спектаклів від провідних театрів з різних міст України, які відвідали більше 20 тисяч глядачів.

У сьомому за ліком «Чехов-фесті» беруть участь 11 театральних колективів з Києва, Львова, Івано-Франківська та Сум.

14 березня фестиваль відкрив Київський академічний театр драми та комедії на лівому березі Дніпра виставою за участі народної артистки Ади Роговцевої.

Також свої творчі доробки в рамках фестивалю представлять Київський Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка (16 березня, 17.00, вистава «Три товариші») , Львівський академічний театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (18 березня, 19.00, вистава «Божественна комедія»), Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки ( 20 березня, 19.00, вистава «Актрисі завжди вісімнадцять»), Івано-Франківський академічний обласний музично-драматичний театр імені Івана Франка (23 березня, 19.00,вистава «Енеїда»), Київський академічний молодий театр (24 березня, 19.00, вистава «Дядя Ваня»).

Крім них, у фестивалі візьмуть участь три недержавні театри (київський «Мізантроп», «Театр 19» з Харкова та сумський сімейний театр «Нянькін»). Також у його програмі - вистави Сумського обласного театру для дітей та юнацтва та Сумського обласного академічного театру імені Щепкіна, який і стане головною сценою фестивалю.

Цього року свої акторські здібності крім Ади Роговцевої сумському глядачеві продемонструють такі відомі артисти, як Євген Нищук, Олексій Богданович, Лариса Кадочникова, Остап Ступка, Олексій Вертинський, Тамара Яценко та інші.

За підсумками фестивалю професійне журі визначить його лауреатів в наступних номінаціях: краща режисерська знахідка; краще музичне оформлення; найкраще сценографічне рішення; найкраща пластика та хореографія; кращий монолог; найбільш вражаюча зона мовчання та найяскравіша реакція публіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-