У Британії випустили монету на честь Гокінга

У Британії випустили монету на честь Гокінга

Фото
Укрінформ
Королівська Скарбниця Великої Британії випустила монету у 50 центів на честь фахівця в області космології та квантової гравітації Стівена Гокінга.

Про це повідомляє BBC.

"Професора Стівена Гокінга відзначили на новій монеті у 50 центів, з урахуванням його новаторської роботи над чорними дірами", - йдеться у повідомлення.

Як повідомила дизайнер монети Едвіна Елліс, вона хотіла вмістити велику чорну діру на маленькому шматочку металу, щоб нагадати людям про те, як Гокінг "зробив важкозрозумілі речі більш зрозумілими".

Фото: Royal Mint

Зазначається, що раніше на британській монеті вже були вшановані вчений Ісаак Ньютон та науковець Чарлз Дарвін.

Читайте також: "Пухнасті чорні діри": співавтори Гокінга оприлюднили його останню роботу

Нагадаємо, 14 березня 2018 року всесвітньо відомий науковець Стівен Гокінг помер на 76-у році життя. Він був найвідомішим фізиком-теоретиком свого часу. Гокінг настільки яскраво писав про загадки простору, часу та чорних дірок, що його книга "Коротка історія часу" стала міжнародним бестселером, зробивши автора одним із найзнаменитіших науковців з часів Альберта Ейнштейна. Хоча він з 21 року страждав на бічний аміотрофічний склероз, що врешті привів до повного паралічу усього тіла, Гокінг дивував лікарів, проживши із зазвичай смертельною хворобою більше 50 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-