Фільм “Тарас. Повернення” покажуть у Києві з нагоди 205-річчя Шевченка

Фільм “Тарас. Повернення” покажуть у Києві з нагоди 205-річчя Шевченка

Укрінформ
Спеціальний показ художньої стрічки “Тарас. Повернення”, створеної за підтримки Держкіно до 205-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, відбудеться 9 березня у Національному музеї Тараса Шевченка.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

“Фільм розповідає про останні 3 місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів із Петербурга: його особисто помилував цар Олександр II. Однак військове керівництво Новопетровського форту не поспішає повідомляти про це Тараса і видавати указ про його звільнення. Більше того, таємний агент з Петербурга намагається зробити все, аби поет залишився тут назавжди”, – йдеться у прес-релізі.

Читайте також: Шапку Шевченко вдягав по приколу - Андрій Єрмоленко

Як зазначається, показ фільму «Тарас. Повернення» відбудеться 9 березня о 18:00 в Національному музеї Тараса Шевченка. Перед показом пройде зустріч із творчою командою стрічки.

Автором сценарію та режисером фільму виступив актор, літератор і режисер Олександр Денисенко. Його сценарій у 2012 році переміг у Міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Ролі у фільмі виконують Борис Орлов (у ролі Тараса), Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Роман Луцький, Ганна Топчій, Акнієт Оринтай.

Фільм створений компанією “ІнсайтМедіа” продюсерський центр”, Одеською кіностудією та Tanaris Production (Казахстан). Зйомки проходили в Києві, Одесі, на території Аккерманської фортеці у Білгород-Дністровську, а також у Мангістауській і Алматинській областях у Казахстані.

Одеська кіностудія повністю забезпечила знімальний процес технічним обладнанням, унікальними історичними костюмами, а також організувала зйомки у своїх павільйонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-