Учасники 24-ї української антарктичної експедиції завершили тренування

Учасники 24-ї української антарктичної експедиції завершили тренування

Укрінформ
Сьогодні учасники майбутньої 24-ї української антарктичної експедиції завершили тренувальні збори, і тепер мають близько місяця для підготовки до роботи на станції «Академік Вернадський».

Щоб створити наближені умови, збори провели на базі Низькочастостної обсерваторії Радіоастрономічного інституту НАН в с. Мартова на Харківщині. Саме ця обсерваторія вимірює в наших широтах ті ж параметри атмосфери та ближнього космосу, які досліджують на «Вернадському», підкреслили у міністерстві.

Насамперед учасники вивчали, як влаштована та працює станція – від організації харчування до гасіння пожеж. Учасники попередніх експедицій також розібрали з менш досвідченими колегами проблемні питання, що виникали раніше під час зимівок.

Протягом зборів за командою уважно спостерігали психологи. Це необхідно, адже скоро учасникам доведеться залишитись в ізоляції на цілий рік, підкреслюється у повідомленні. Спеціалісти мають виявити можливі «слабкі ланки» та вчасно дати поради, як уникнути напруги в замкненому колективі.

Читайте також: Українські вчені досліджуватимуть Антарктиду з космосу

Тепер зимувальники 24-ї української антарктичної експедиції мають близько місяця, щоб підготуватися до поїздки.

Як повідомлялося, цього року було проведено перший відкритий відбір для участі в річній експедиції на станції «Академік Вернадський». Долучитися виявили бажання 178 кандидатів та кандидаток. Конкурсна комісія відібрала 12 майбутніх учасників – уперше за останні 20 років до складу експедиції увійшло 2 жінки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-