У Віденській державній опері пройшов

У Віденській державній опері пройшов "Бал балів"

Фото
Укрінформ
У Віденській державній опері в ніч на п’ятницю пройшла головна подія бального сезону Австрії і всієї Європи – Віденський оперний бал.

Участь у 62-му "Балі балів" взяли 5150 гостей з усього світу та керівництво Австрії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Цього року вперше на Рінг-штрасе перед входом до Опери гостей вітав військовий оркестр. Сам фасад будівлі був прикрашений художньою інсталяцією.

Фото: picturedick.com
Фото: picturedick.com

Традиційно бал розпочався з виступу відомих оперних співаків. У нинішньому році віденську публіку вітала Анна Нетребко з чоловіком Юсіфом Ейвазовим.

Танцювальна програма відкрилася урочистим виходом та полонезом у виконанні 144 пар дебютантів. Потім вони кружляли під вальс Йоганна Штрауса "На прекрасному голубому Дунаї", після чого прозвучала фраза "Alles Walzer!" ("Вальсують усі!") і всі гості приєдналися до дебютантів. Музичний супровід забезпечували 150 музикантів Віденської державної опери.

Фото:  APA/HELMUT FOHRINGER
Фото: APA/HELMUT FOHRINGER

Віденський оперний бал передбачає строгий дрес-код: для чоловіків – фраки, білі жилетки і білі метелики, для дам – вечірні сукні. На заході, який триває майже до 5-ї ранку, збираються діяі культури та мистецтв, спорту та бізнесу, політики. Пряму трансляцію Віденського оперного балу-2019 дивилися близько 1,5 млн людей.

Читайте також: У Кишиневі відкрилася виставка малюнків Романа Сущенка

Цьогорічним гостем федерального президента Австрії Александера Ван дер Беллена стала зведена сестра екс-президента США Барака Обами Аум Обама – кенійський соціолог-германіст, засновниця благодійного фонду Sauti Kuu, який опікується дітьми з бідних та неблагополучних сімей Кенії.

Фото: APA/HANS PUNZ
Фото: APA/HANS PUNZ

Федеральний канцлер Себастіан Курц запросив на бал прем’єр-міністра Північної Македонії Зорана Заєва.

Віце-канцлер Австрії Гайнц-Крістіан Штрахе прийшов на бал з віце-прем’єром, міністром закордонних справ Сербії Івіцою Дачичем та главою канцелярії прем’єр-міністра Угорщини Гергелі Гуляшем, а гостем глави МЗС Австрії Карін Кнайссль став її чеський колега Томаш Петршичек .

Фото: APA/HERBERT NEUBAUER
Фото: APA/HERBERT NEUBAUER

Особливу увагу присутніх викликав гість міністра юстиції Австрії Йозефа Мозера – переможниця "Євробачення-2014" Кончіта Вурст (під цим псевдонімом виступає австрійський артист Том Нойвірт). Напередодні балу австрійські ЗМІ губилися у здогадах, в якому одязі прийде Кончіта Вурст – у фраку чи в сукні. Артист не розчарував - він прийшов лисим з бородою та в білій сукні з глибоким вирізом.

Як повідомляв Укрінформ, у Відні щороку проходить близько 450 балів. В останні роки доброю традицією стає проведення Українського балу, який цьогоріч відбувся вже вчетверте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-