У Києві презентують книжку “Українська анімація”

У Києві презентують книжку “Українська анімація”

Укрінформ
У столичному Будинку кіно 5 березня відбудеться презентація книжки Лариси Брюховецької та Анастасії Канівець “Українська анімація”.

Про це Укрінформу повідомили у видавництві “Фенікс”, де книжка побачила світ.

“У книжці “Українська анімація” розповідається про розвиток цього мистецтва: народження 1927 року на Одеській кінофабриці ВУФКУ і відродження наприкінці 1950-х на студії “Київнаукфільм”, коли до плеяди досвідчених майстрів приєдналася молодь. Видання містить творчі портрети режисерів анімаційного кіно Ніни Василенко, Ірини Гурвич, Алли Грачової, Володимира Дахна, Давида Черкаського, Євгена Сивоконя, Єфрема Пружанського, Бориса Храневича, Степана Коваля, Олега Педана, Олександра Шмигуна і Манука Депояна, а також перелік фестивальних нагород цих режисерів”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, “Українська анімація” вийшла за підтримки виконавчого органа Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). На її обкладинці – персонаж (Кіт) з пластилінового серіалу “Моя країна - Україна” студії “Новатор-фільм” (керівник проекту Степан Коваль).

Книга розповсюджена по бібліотеках Києва. За Міжбібліотечним абонементом її можуть замовити читачі України.

Читайте також: Учасник АТО презентував нову книгу про "Іловайський котел"

Видання вже презентували на радіо “Культура”. А 5 березня презентуватимуть у Синьому залі Будинку кіно з показом української анімаційної класики.

Початок презентації - о 18:30.

Фото: www.facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-