НСТУ назве представника на Євробачення 26 лютого

НСТУ назве представника на Євробачення 26 лютого

Укрінформ
Національна суспільна телерадіокомпанія України та команда співачки Maruv не дійшли згоди щодо умов контракту. Перемовини з наступним кандидатом, який представлятиме Україну на Євробаченні, відбудуться у вівторок.
Про це повідомив голова правління ПАТ «НСТУ» Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook.

«Тривалі та виснажливі перемовини (п'ять з половиною годин) між НСТУ та командою виконавиці Maruv принесли наступний результат: сторони згоди не дійшли, угоду підписано не буде… Таким чином, рішення про виконавця, що представлятиме Україну на Євробаченні, поки не прийнято. Перемовини з наступним кандидатом почнемо зранку», - написав Аласанія.

Як повідомляв Укрінформ, у фіналі Нацвідбору на “Євробачення-2019” перемогла співачка Maruv (вона ж Ганна Корсун), яка отримала найбільшу кількість балів серед шести конкурсантів. Це викликало скандал, причиною якого стало запитання, а яким чином до конкурсу були допущені виконавці, що гастролюють в РФ, і також дует “Анна-Марія” (сестри Опанасюк), батьки яких є посадовцями в окупованому Криму.

Переможниця національного відбору має підписати договір із Національною суспільною телерадіокомпанією Україною. Як повідомили у новинах на телеканалі “UA: Перший”, одна з умов договору – відмова від гастролей у РФ, які співачка запланувала на квітень.

Член правління НСТУ Олександра Кольцова поінформувала, що НСТУ впродовж двох днів ухвалить своє рішення щодо того, хто представлятиме Україну на “Євробаченні”.

Сама співачка обурена умовами договору між учасником від України та НТКУ, який, за її словами, повинен бути підписаний 25 лютого до обіду.

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко вже раніше назвав Національний відбір на “Євробачення-2019” частиною гібридної війни Росії проти України через те, що в ньому беруть участь артисти, що гастролюють у РФ або не визнають територіальну цілісність України.
Як повідомляв Укрінформ, керівник Суспільного телебачення Зураб Аласанія має намір подати в суд на Національну суспільну телерадіокомпанію та Наглядову раду, яка вирішила його звільнити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-