MARUV не представлятиме Україну на Євробаченні-2019

MARUV не представлятиме Україну на Євробаченні-2019

Оновлено
Укрінформ
Суспільний мовник (ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України") та співачка MARUV, яка перемогла в національному відборі, не дійшли згоди щодо участі в пісенному конкурсі Євробачення-2019 через низку причин.

Про це повідомляється на сайті мовника.

"Після проведених перемовин ПАТ "НСТУ" та співачка MARUV не знайшли спільного рішення щодо місії представника України на міжнародному пісенному конкурсі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у виконавця, який представлятиме Україну на міжнародній арені, також є зобов’язання: після підписання договору з ПАТ "НСТУ" на час конкурсу виконавець стає культурним амбасадором України та доносить не лише власну музику, але також стає виразником думки українського суспільства у світі.

Водночас наголошується, що згідно з правилами конкурсу мовник-учасник повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу, а ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації.

"Суспільний резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання в дискусію культурних діячів та інформаційних структур країни-агресора фактично спричинили політизацію результатів національного відбору" - підкреслюється у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у фіналі Нацвідбору на “Євробачення-2019” перемогла співачка Maruv (вона ж Ганна Корсун), яка отримала найбільшу кількість балів серед шести конкурсантів. Це викликало скандал, причиною якого стало запитання, а яким чином до конкурсу були допущені виконавці, що гастролюють в РФ, і також дует “Анна-Марія” (сестри Опанасюк), батьки яких є посадовцями в окупованому Криму.

Читайте також: Кириленко закликає до зваженого рішення щодо учасника на Євробачення

Переможниця національного відбору має підписати договір із Національною суспільною телерадіокомпанією Україною. Як повідомили у новинах на телеканалі “UA: Перший”, одна з умов договору – відмова від гастролей у РФ, які співачка запланувала на квітень.

Член правління НСТУ Олександра Кольцова поінформувала, що НСТУ впродовж двох днів ухвалить своє рішення щодо того, хто представлятиме Україну на “Євробаченні”.

Сама співачка обурена умовами договору між учасником від України та НТКУ, який, за її словами, повинен бути підписаний 25 лютого до обіду.

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко вже раніше назвав Національний відбір на “Євробачення-2019” частиною гібридної війни Росії проти України через те, що в ньому беруть участь артисти, що гастролюють у РФ або не визнають територіальну цілісність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-