Кириленко закликає до зваженого рішення щодо учасника на Євробачення

Кириленко закликає до зваженого рішення щодо учасника на Євробачення

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко закликає дійти зваженого, проукраїнського рішення щодо представника від України на “Євробаченні-2019”.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

“Теоретичне скасування декількох концертів у РФ не знімає тих гігантських інформаційних ризиків, які отримає Україна, якщо на "Євробаченні" її будуть представляти артисти, що УЖЕ провели десятки концертів у Росії. Тому рішення треба ухвалити зважене. Українське. А не гібридне”, - підкреслив Кириленко.

Як повідомляв Укрінформ, у фіналі Нацвідбору на “Євробачення-2019” перемогла співачка Maruv (вона ж Ганна Корсун), яка отримала найбільшу кількість балів серед шести конкурсантів. Це викликало скандал, причиною якого стало запитання, а яким чином до конкурсу були допущені виконавці, що гастролюють в РФ, і також дует “Анна-Марія” (сестри Опанасюк), батьки яких є посадовцями в окупованому Криму.

Переможниця національного відбору має підписати договір із Національною суспільною телерадіокомпанією Україною. Як повідомили у новинах на телеканалі “UA: Перший”, одна з умов договору – відмова від гастролей у РФ, які співачка запланувала на квітень.

Читайте також: MARUV готова відмовитися від виступів у Росії заради Євробачення

Член правління НСТУ Олександра Кольцова поінформувала, що НСТУ впродовж двох днів ухвалить своє рішення щодо того, хто представлятиме Україну на “Євробаченні”.

Сама співачка обурена умовами договору між учасником від України та НТКУ, який, за її словами, повинен бути підписаний 25 лютого до обіду.

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко вже раніше назвав Національний відбір на “Євробачення-2019” частиною гібридної війни Росії проти України через те, що в ньому беруть участь артисти, що гастролюють у РФ або не визнають територіальну цілісність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-