"Оскар" назвав найкращого режисера

Укрінформ
Престижна нагорода – золота статуетка «Оскар» в номінації «Найкращий режисер» - під час церемонії 2019 року дісталася Альфонсо Куарону.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

57-річний мексиканський режисер, який зняв "Гаррі Поттера й в’язня Азкабану", визнаний переможцем за свою роботу «Рома». Таким чином, фільм «Рома», який на цьогорічному “Оскарі” висувався у 10 номінаціях, здобув перемогу у трьох: “Найкращий фільм іноземною мовою”, “Найкраща робота оператора” і “Найкраща режисура”. Причому в всіх трьох номінаціях нагороду була вручена саме Куарону, який був одночасно і режисером, і продюсером, і сценаристом, і оператором, і навіть монтажером.

В основі сюжету стрічки — історія життя звичайної сім'ї середнього класу в Мехіко на початку 1970-х років. Батько рідко буває удома, мати виховує чотирьох дітей, спираючись на допомогу двох служниць-індіанок. Долю героїв переламують студентські заворушення під час католицького свята 10 червня 1971 року, коли демонстранти були розстріляні солдатами.

За золоту статуетку у цій категорії боролися п'ять постановників, серед яких, окрім Куарона, були Павло Павліковський («Холодна війна»), Адам МакКей («Влада»),  Йоргос Лантімос («Фаворитка») та Спайк Лі («Чорний кланівець»).

Читайте також: "Зелена книга" - найкращий фільм року

Як повідомляв Укрінформ, це вже 91-а церемонія вручення премії «Оскар» Американської Академії кінематографічних мистецтв і наук. Цьогоріч вона проходила у театрі «Долбі» в Лос-Анджелесі. Права на трансляцію церемонії у США належать телеканалу ABC, шоу також демонструється наживо у багатьох країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-