У Лос-Анджелесі вручають

У Лос-Анджелесі вручають "Оскари"

Онлайн
Укрінформ
У ніч на 25 лютого в Лос-Анджелесі (США) проходить 91-а церемонія вручення премії «Оскар» Американської кіноакадемії.

Церемонія транслюється в прямому ефірі більш як у 225 країнах по всьому світу. В Україні пряму траснляцію веде  телеканл "Україна". ЇЇ можна дивитися тут.
Загалом "Оскари" буде вручено у 24 номінаціях. Зі списком номінантів можна ознайомитися на сайті премії.
У категорії «Найкращий фільм» номіновано вісім кінострічок. Крім картин Йоргоса Лантімоса «Фаворитка» й Альфонсо Куарона «Рома», які цьогоріч відзначені найбільшим числом номінацій премії (по десять у кожній картині), за звання найкращої змагатимуться також:

- Байопік «Богемська рапсодія» та роуд-муві «Зелена книга», які взяли цьогоріч «Золотий глобус». Обидві стрічки відзначено у п'яти номінаціях кіноакадемії.

- Восьмиразовий номінант «Влада» - фільм про віце-президента часів Буша-молодшого Діка Чейні. Виконавець головної ролі, британський актор Крістіан Бейл, побореться за звання найкращого актора.

- Ще одна картина, яка отримала вісім номінацій - «Народження зірки» з Бредлі Купером і Леді Гагою в головних ролях. Серед номінацій фільму - «Найкраща пісня» за композицію «Shallow».

- Семиразовий номінант академії «Чорна пантера» - перший в історії номінований на «Оскар» супергеройський фільм від студії Марвел;

- Шестиразовий номінант, комедійний фільм «Чорний кланівець» від режисера Спайка Лі - картина, яка розповідає про афроамериканського поліцейського, який потрапляє до Ку-Клукс-Клану за допомогою телефонного дзвінка.

Читайте також: Лауреати 39-ї премії "Золота малина"

У чотирьох акторських номінаціях (найкраща чоловіча/жіноча роль першого/другого плану) представлені актори з декількох стрічок, які не беруть участі в гонці за найкращу картину. Це Віллем Дефо, який виконав головну роль у «Ван Гог. На порозі вічності»; Мелісса Маккарті (головна жіноча роль) і Річард Е. Грант (найкраща - чоловіча другого плану), що знялися в картині «Чи зможете ви мене пробачити?»; Гленн Клоуз (головна жіноча роль) у фільмі «Дружина» і Реджина Кінг, яка виконала роль другого плану у фільмі «Якби Біл-стріт могла б заговорити».

На звання найкращого режисера номіновані: Спайк Лі («Чорний кланівець») Павло Павліковський («Холодна війна»), Йоргос Лантімос («Фаворитка»), Альфонсо Куарон («Рома») і Адам Маккей («Влада»).

Номінантами на звання найкращого мультфільму цьогоріч є «Суперсімейка 2», «Людина-павук. Навколо Всесвіту», «Ральф-руйнівник 2: Інтернетрі», «Острів собак» і «Мірай».

У номінації «Найкращий саундтрек» відзначено картини: «Чорна пантера», «Чорний кланівець», «Якби Біл-стріт могла б заговорити», «Острів собак» і «Мері Поппінс повертається».

Найкращий дизайн костюмів: «Балада Бастера Скраггса», «Чорна пантера» «Фаворитка», «Мері Поппінс повертається» і «Марія - королева Шотландії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-