Українські кінотеатри покажуть соціальні ролики про безпеку на дорогах

Українські кінотеатри покажуть соціальні ролики про безпеку на дорогах

Фото
Укрінформ
У мережі кінотеатрів Multiplex запускають соціальну компанію проти травматизму та смертності в ДТП - перед сеансами тут показуватимуть 5 соціальних роликів про те, як уникнути ризиків на дорогах.

Про це на брифінгу заявила голова ГО "Traffic Challenge” Ольга Дробишева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Треба знати і дотримуватися простих правил безпеки, і це вже може врятувати величезну кількість життів, які ми втрачаємо кожного дня. Близько 14 людей щодня в Україні гинуть на дорогах, і кожна 10-та травмована або загибла людина — це дитина. Тобто, впродовж року ми втрачаємо більше 300 дітей на дорогах з нашої власної вини. Ці 5 роликів розповідають про прості речі: пристібатися пасками безпеки, перевозити дітей в утримуючих дитячих пристроях, одягати шоломи, не вживати алкоголю, не перевищувати швидкості”, - сказала вона.

Українські кінотеатри покажуть соціальні ролики про безпеку на дорогах / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Дробишева зазначила, що впродовж місяця демонстрації цих роликів буде охоплено майже мільйон людей по всій Україні.

У свою чергу заступник начальника відділу зв’язків із громадськістю Департаменту патрульної поліції Олексій Зіборов зазначив, що ситуація з ДТП - болюче питання для України.

Читайте також: Потрійна ДТП на трасі Київ-Чоп: є загиблі, поранена дитина

“У мене є статистика по ДТП за 2017 і 2018 роки. Кількість ДТП знизилася по Україні на 7,6%. Якщо говорити про ДТП з дітьми, то ситуація порівняно з 2017 роком теж покращилася”, - сказав Зіборов.

Він висловив думку, що поведінка громадян змінюється ще й тому, що поліція за підтримки різних громадських організацій проводить багато різних заходів та проектів. “Моменти, висвітлені в цих 5 роликах, насправді дуже важливі. Я думаю, що така ініціатива буде досить цікавим досвідом для України саме про безпеку за кермом”, - додав Зіборов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-