У Німеччині боротимуться з марнотратством їжі

У Німеччині боротимуться з марнотратством їжі

Укрінформ
У ФРН щорічно викидають 11 мільйонів тонн продовольства. Уряд країни вирішив вжити заходів, щоб до 2030 року скоротити цей обсяг щонайменше вдвічі.

У середу німецький уряд схвалив запропоновану програму міністерства продовольства і сільського господарства, метою якої є домогтися більш дбайливого ставлення німців до продуктів, повідомляє DW.

Разом з тим ухвалювати, як у Франції спеціальний закон, який зобов'язує супермаркети віддавати непродані харчові товари благодійним організаціям, в Німеччині не будуть.

У профільному міністерстві пояснюють, що в цьому немає потреби, оскільки у Німеччині така практика вже давно й успішно застосовується. Щороку німецькі благодійні організації, за даними відомства, отримують від майже 30 тисяч супермаркетів понад 260 тисяч тонн продуктів харчування, які вони роздають бідним.

Читайте також: Супрун розповіла, як правильно вживати жири

Серед іншого нова програма німецького уряду передбачає запровадження дрібніших упаковок, щоб зробити можливими частіші доставки харчових продуктів у супермаркети.

Також міністерство продовольства і сільського господарства ФРН наполегливо рекомендує споживачам перед походом в магазин складати список необхідних покупок і не ходити за продуктами “на порожній шлунок”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-