Ізраїльці запустили першу у світі гарячу лінію для повідомлень про кібер-атаки

Ізраїльці запустили першу у світі гарячу лінію для повідомлень про кібер-атаки

Укрінформ
В Ізраїлі запровадили гарячу лінію Центру реагування на комп'ютерні інциденти (CERT), де можна повідомити про хакерську атаку на сайт або виявлені уразливості.

Як повідомляє агентство Reuters, ця гаряча лінія є першою подібною у світі.

"Наша робота полягає в тому, щоб якомога швидше пом'якшити шкоду, дізнатися про погрози і поширити знання там, де це доречно... Кібератака не може бути обмежена тільки майновим або фінансовим збитком. Це також може загрожувати життю", – розповів директор CERT Лейві Штохамер на об'єкті в південному центрі високих технологій міста Беер-Шева.

Читайте також: Кібербезпека: Тематика захисту дітей в Інтернеті завжди актуальна. І актуальність буде рости

Як зазначається, у деяких випадках CERT оперативно відправлятиме команди експертів до користувачів, чиї пристрої були уражені.

За словами Штохамера, більшість заявників стали жертвами кіберзлочинців, а не державних хакерських підрозділів. А неправдиві повідомлення склали менше 1% від загального числа.

Близько 15% абонентів, які звернулися на гарячу лінію, виявилися "білими хакерами". Вони повідомляють у CERT про вразливості на сайтах для того, щоб їх власники могли внести виправлення до того, як цим скористаються зловмисники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-