Музику з балету “За двома зайцями” виконають в Національній філармонії

Музику з балету “За двома зайцями” виконають в Національній філармонії

Укрінформ
У Колонній залі імені Миколи Лисенка Національної філармонії 25 лютого о 19:00 відбудеться концерт симфонічної музики, в якому прозвучить сюїта з балету “За двома зайцями” відомого київського композитора Юрія Шевченка.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Національної опери України.

“Сюїта складається з 13 частин, кожна з яких найбільш яскраво характеризує відомі персонажі комедії, які завдяки композитору знайшли відображення в однойменній балетній постановці на сцені Національної опери України. За диригентським пультом — диригент-постановник вистави Володимир Кожухар”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, саме Володимир Кожухар запропонував після успішної прем'єри "За двома зайцями" 2017 року в Національній опері виконати сюїту з балету в концертному варіанті.

Читайте також: Пласідо Домінго став почесним професором музичної академії України

Прем'єра балету “За двома зайцями” на музику Юрія Шевченка викликала справжній фурор. Адже поставити комедію в хореографічному жанрі донедавна не наважувався жоден режисер (балетмейстер-постановник Віктор Литвинов), а передати колорит і атмосферу Києва минулого століття в музичному викладі — це дуже складне завдання. Постановка була гідно відзначена глядачами і завоювала одразу дві “Київські Пекторалі” – “За краще пластичне рішення” та “За кращу сценографію”. Крім того, композитор Юрій Шевченко був відзначений нагородою вісім разів.

Крім 13-ти заявлених частин сюїти “За двома зайцями”, окремим “бонусом” для глядачів стане “Школа танців”. Це авторський варіант відомої мелодії “Школа танців Соломона Пляра”, який насправді був реальним персонажем – київським перукарем, який відкрив на початку XX століття школу танців, а фактично – клуб знайомств.

Жартівлива пісня свого часу міцно прописалася в одеському маскульті, а одесити і кияни довгий час сперечалися щодо її авторства. Мабуть, не випадково першими глядачами, яким було презентовано концертний варіант сюїти “За двома зайцями”, наприкінці 2018 року стали одесити.

Фото: Національна опера України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-