У столиці відкриється три оновлених кінотеатри для дітей

У столиці відкриється три оновлених кінотеатри для дітей

Укрінформ
КП «Київкінофільм» працює над відновленням кількох суто дитячих кінотеатрів у Києві. Вони відкриють двері для глядачів упродовж 2019 року.

Про це розповіла директорка кінотеатру “Ліра” Ірина Плехова в інтерв’ю Укрінформу.

“Два з них, які знаходяться на Лівому березі, зараз на капітальному ремонті, це кінотеатр «Старт» на Березняках, а також «Промінь» –  на Харківському шосе, поруч з ним є діючий кінотеатр, який постійно працює, – це кінотеатр «Факел»”, – говорить Плехова.

За її словами, зараз доволі багато дитячого контенту – як закордонного, так і українського, тому репертуар кінотеатрів буде чим наповнювати.

Читайте також: Столичний кінотеатр імені Гагаріна реконструюють і додадуть поверхів

Крім того, у приміщеннях кінотеатрів працюватимуть окремі креативні простори. “Ми будемо продовжувати роботу не лише з суто кіношними, анімаційними історіями, а й із зустрічами з українськими письменниками, художниками, аніматорами. Важливо, щоб запрацювала інша форма співпраці – через розвиткові ігри, навчання, заняття в різних студіях, зокрема і тих, які безпосередньо стосуються кіноосвіти. Діти ж зараз зацікавлені в тому, щоб створити власне відео, намалювати свій мультик – і от, власне, в цих просторах буде така можливість, й не лише для маленьких, а й для підлітків”, – поділилась Ірина Плехова.

Директорка “Ліри” зауважила, що програма цих кінотеатрів передбачає також заходи і кінопокази для батьків.

За словами Плехової, оновлений “Промінь” запуститься у травні, “Старт” відкриється до кінця 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-