Ужгородці написали депутатам про наболіле у валентинках

Ужгородці написали депутатам про наболіле у валентинках

Фото
Укрінформ
В центрі міста Ужгород громадські активісти влаштували акцію під назвою “Полюби депутата свого міста". Її метою було налагодити спілкування між громадянами та міськими депутатами.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив Микола Яцков, регіональний представник ГО “Інститут Республіка”.

“В Ужгороді акція “Полюби депутата свого міста” пройшла разом зі схожими у ще 32-х містах України. Вона зібрала півсотні ужгородців на одній із центральних площ міста. Ідея зібрання в Ужгороді — навчити людей правильно вести діалог із місцевою владою. Адже поза виборами громадяни практично не спілкуються зі своїми депутатами. Статистика показує, що 2-3 тисячі мешканців звертаються до мера міста із найрізноманітніших приводів, в той самий час, коли зі своєю проблемою можуть адресно звернутися саме до депутата, який закріплений за даним районом чи вулицею”, – сказав Яцков.

Читайте також: Ужгородська палачінта: закарпатці попрощалися із зимою

За його словами, прямим результатом акції в Ужгороді стало те, що люди дізналися імена та прізвища депутатів на своїх округах. Також активісти розповіли про графік прийомів у міськраді та навіть дали мобільні телефони (котрі були у відкритому доступі на сайті міськради).

“Ми намагалися донести до ужгородців, що спілкування із владою — це додаткова можливість вирішити свої проблеми. Відтак, містяни написали на валентинках депутатам про наболіле: хтось про розбиту вулицю до школи, інші — про погані маршрутки, просили запустити на їхні маршрути нові автобуси, були також персональні звернення”, – розповів Яцков.

Читайте також: У замку «Паланок» на Закарпатті одружаться три пари

Як повідомили організатори, в акції планувалася участь безпосередньо міських депутатів, які на зустріч із ужгородцями в День святого Валентина не прийшли.

Але разом із тим, активісти вважають, що в Ужгороді діалог між громадянами та владою буде налагоджуватися.

Ужгород у День закоханих / Фото: Гудак Сергій. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-