Учасник АТО став головним героєм вистави про Розстріляне відродження

Учасник АТО став головним героєм вистави про Розстріляне відродження

Укрінформ
До річниці розстрілів на Майдані у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва відбудеться прем’єра музично-драматичної вистави «Розстріляне Відродження».

Як повідомляють на сайті театру, головну роль у постановці виконає актор і учасник бойових дій на сході Олександр Рудько. Навесні 2014 року він залишив сцену і протягом року воював на передовій, зокрема брав участь у боях під Гранітним та Золотим.

«У виставі його роль – збірний образ Поета, який не хотів скоритися жорстокій системі і врешті загинув, захищаючи свій простір свободи і творчості. Хоча йдеться про різні постаті та різні історичні епохи, в рішучості відстояти свободу ми бачимо певні алюзії з Майданом. Саме тому прем’єра вистави на великій сцені нашого театру відбудеться 20 лютого, у дні, коли Україна вшановуватиме героїв Небесної сотні. Нам вдалося створити дуже символічну і глибоку постановку. Без надривів і буквалізму, і це швидше всього історія для театральних гурманів та чуттєвих українців, які думають, аналізують і найголовніше – відчувають»,  – говорить директор і художній керівник театру Петро Качанов.

Читайте також: Ярослава Кравченко, засновниця "Дикого театру"

Режисером-постановником вистави став Дмитро Тодорюк – співак і актор, відомий як учасник гурту AVIATOR. У його постановці прозвучать вірші поетів Розстріляного відродження – Михайля Семенка, Василя Еллана-Блакитного, Михайла Драй-Хмари, Майка Йогансена, Олекси Слісаренка та інших.

«Ми підібрали як відомі вірші, що вже увійшли в шкільні підручники, так і малознані. Поезія Розстріляного відродження вкрай рідко звучить зі сцени, а водночас окремі рядки вражають моторошною актуальністю», – вважає Дмитро Тодорюк.

За словами режисера, для того, щоб поезія прозвучала «чистіше», на сцені буде мінімум декорацій, а емоційну складову посилить хор, вбраний у гнітючу уніформу тієї епохи – гулагівські фуфайки.

Музичним супроводом вистави стане «Заповіт» Лятошинського, «Мелодія» Скорика та інші відомі композиції у виконанні знаного бандуриста Романа Гриньківа.

Прем’єрні покази постановки «Розстріляне Відродження» відбудуться 20 і 23 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-