У мережу виклали оригінальні документи з підписами Петлюри і Винниченка

У мережу виклали оригінальні документи з підписами Петлюри і Винниченка

Укрінформ
У Державному архіві Вінницької області створили онлайн-експозицію документів Директорії, ухвалених у часи її перебування у Вінниці.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив головний спеціаліст відділу інформації Державного архіву Вінницької області Костянтин Завальнюк.

«У фондах Державного архіву Вінницької області зберігається чимало документів, які відображають державотворчу діяльність українського народу, розповідають про провідників революційного руху. До 100-річчя перебування Директорії у Вінниці ми вирішили поділитися з вінничанами цією частинкою нашої історії. Відтак, у загальний доступ в форматі онлайн-експозиції виставили цифрові копії унікальних документів тих часів», – повідомив Завальнюк.

Читайте також: Нищук не виключає, що пам’ятник Петлюрі "замінить" Щорса

За його словами, онлайн-експозиція розміщена на офіційному сайті Державного архіву Вінницької області. У розділі «Документальні виставки» електронні копії документів часів Директорії будуть у вільному доступі протягом двох тижнів.

В експозиції представлені документи з підписами творців української державності, зокрема, Петлюри і Винниченка, закони, підзаконні акти та розпорядження Директорії, у тому числі, «Про запровадження в усіх вищих школах лектури українською мовою», «Про реформу судової влади» і «Про землю», автобіографія колишнього голови Ради Народних Міністрів УНР Володимира Чехівського тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-