В Україні хочуть побудувати космопорт

В Україні хочуть побудувати космопорт

Укрінформ
Українська компанія «Space Logistics Ukraine» має намір побудувати космопорт на території України і готова інвестувати в науково-дослідні роботи в цьому напрямку. Зараз тривають переговори з фахівцями.

Про це заявив засновник «Space Logistics Ukraine» Дмитро Легеза в рамках  всеукраїнського космічного туру “Космічна Україна. Те, що МИ робимо!”, який 5 лютого відбувся у Житомирському музеї космонавтики ім. С.П. Корольова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Компанія «Space Logistics Ukraine», що розпочала працювати торік, поставила перед собою кілька завдань. Передовсім, це внесення змін до законодавства, аби дати можливість приватним компаніям працювати у вітчизняній космічній галузі.

Читайте також: Як людство космос засмічує

Зокрема, «Space Logistics Ukraine» стала організатором заходу “Космічна Україна. Те, що МИ робимо!”

«Основна мета нашого туру – це популяризація теми космосу. Ми бачимо, як інтенсивно розвивається космічна галузь у США, Китаї, Індії. Україна позиціонує себе як космічна держава, але на орбіті Землі немає жодного нашого супутника. Якщо у найближчі два-три роки держава не зробить ніякого прориву у цьому напрямку, ми дуже відстанемо і наздогнати втрачене буде складно. Для нас важливо проїхати з лекціями по Україні, зустрітися і поспілкуватися з людьми, аби вони почали думати і вірити, що розвивати нашу космічну галузь цілком реально», – розповів Дмитро Легеза.

Легезу ще називають українським Ілоном Маском. Він поділився, що справді веде переговори про реалізацію космічних переговорів із уродженцем Житомира Олексієм Пахуновим, який зараз працює в компанії Маска «SpaceX».

Читайте також: Миколаївські вчені пропонують Ілону Маску свою космічну розробку

«Олексій із задоволенням йде на контакт і готовий допомагати. Важливо, щоб фахівці, які досягли успіху за кордоном, допомагали Україні розвивати профільні галузі», – додав Легеза.

Для учасників заходу в музеї космонавтики прочитав пізнавальну лекцію космоблогер, радник компанії «Space Logistics Ukraine» Валентин Гаденов.

«Ми спостерігаємо підвищений інтерес до космосу у світі. Технічна база космонавтики змінюється дуже швидко. Щоб не відставати, зараз треба займатися оптимізацією та модернізацією своєї космічної галузі. У цьому контексті важливо внести зміни до законів і залучити приватний капітал. Наприклад, за два роки завдяки приватним інвестиціям у Китаї з’явилися десятки стартапів і є три приватні компанії, які вже мають мільярдні обороти. Ми хочемо це запропонувати і в Україні», – зауважив Гаденов.

За його словами, такі зустрічі мають на меті показати молодим людям, що в Україні є перспективи і мотивувати їх залишатися й працювати в державі.

Фото: Житомирська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-