Серцеподібний шматок метеорита піде з молотка до Дня закоханих

Серцеподібний шматок метеорита піде з молотка до Дня закоханих

Укрінформ
Шматок метеорита, відомого під назвою “Серце космоса”, який впав на території Радянського Союзу в 1947 році, продадуть на аукціоні Christie's.

Як повідомляється на сайті Christie's, цей камінь відколовся від метеорита, який 12 лютого 1947 року пролетів крізь хребет сибірських гір Сіхоте-Алінь, викликавши ударний спалах, який було видно в радіусі 20 миль навколо.

“Метеорит, якому близько 4,5 мільярда років, був частиною гігантського шматка заліза, який відколовся від великої маси астероїдів близько 320 мільйонів років тому – тобто, більше, ніж 70 мільйонів років до появи перших динозаврів”, – пояснив фахівець природознавства Джеймс Гіслоп.

Читайте також: Маск показав перший запуск ракетного двигуна Raptor

За словами науковця, відколотий шматок довго блукав космосом, поки не зіштовхнувся з Землею. Цей випадок вважають найпотужнішим метеоритним дощем за останні кілька тисяч років.

“Серце космоса” був одним зі шматків, який знайшли після падіння метеориту. Його форму називають рідкісною, оскільки припускають, що камінь пройшов численну кількість аварій, аби зазнати таких перетворень.

Аукціон Christie's розпочнеться 6 лютого і повинен був тривати до 12 лютого, але через цей символічний лот його вирішили продовжити на два дні – до Дня закоханих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-