Мелітополь виграв у міжнародному освітньому конкурсі ЮНЕСКО

Мелітополь виграв у міжнародному освітньому конкурсі ЮНЕСКО

Укрінформ
Місто Мелітополь, що у Запорізькій області, здобуло премію UNESCO Learning City Award 2019, яку вручають за досягнення у розвитку інклюзивної освіти.

Про це йдеться на офіційному сайті ЮНЕСКО.

“Мелітополь досяг помітних успіхів, аби стати навчальним містом, і доклав суттєвих зусиль для перепідготовки внутрішньо переміщених осіб, які раніше займались видобуванням корисних копалин”, – йдеться у повідомленні.

Загалом премією ЮНЕСКО цього року відзначили 10 міст. Серед них - Асван (Єгипет), Ченду (Китай), Іракліон (Греція), Ібадан (Нігерія), Меделін (Колумбія), Петалінг-Джая (Малайзія), Сантьяго (Мексика), Содемунгу (Корея) і Соннерборг (Данія).

Читайте також: Українські скарби спадщини ЮНЕСКО показав у варшавському аеропорту

На думку журі премії Learning City, ці міста продемонстрували зразковий прогрес і відданість справі розвитку освіти та довготривалого навчання на місцевому рівні.

“Попри різні відправні точки та економічні, політичні, соціальні й екологічні умови, лауреати премії «Навчальне місто» ініціювали інноваційні та специфічні програми, які дали людям можливість отримати користь від навчання протягом усього життя”, – зазначають в ЮНЕСКО.

UNESCO Learning City Award – премія, заснована у 2015 році в межах глобальної мережі навчальних міст ЮНЕСКО. Вона є міжнародним визнанням у просуванні інклюзивної освіти і довготривалого навчання серед місцевих громад.

Фото: Телеканал Z

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-