В Індії зняли перший художній ЛГБТ-фільм

В Індії зняли перший художній ЛГБТ-фільм

Укрінформ
В Індії днями на екрани вийшов художній фільм про лесбійську пару. 

Це перша ЛГБТ-стрічка в країні, де у вересні минулого року Верховний суд скасував норму про кримінальне переслідування гомосексуальних стосунків, яка діяла з 1861 року, інформує DW.

У стрічці "Що я відчула, коли побачила дівчину" (Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga), знятій мовою гінді, йдеться про взаємини батьків із їхньою донькою, яка перебуває в одностатевих стосунках. У драмі знялися зірка екрану Аніл Капур зі своєю донькою Сонам Капур.

Режисерка фільму Шелі Чопра Дхар висловила сподівання, що її стрічка допоможе подолати упередження щодо геїв та лесбійок, які досі поширені в індійському суспільстві.

"Ми сподіваємося, що це зрушить картину світу для багатьох людей, і ми нарешті зрозуміємо: гідність всіх людей є рівнозначною, а любов - це любов", - підкреслила Дхар.

У свою чергу Сонам Капур сказала, що у фільмі "йдеться про сім'ю та прийняття".

Читайте також: Лесбійська пара з Японії одружиться у 26 країнах світу

В Індії запроваджена англійським колоніальним урядом ще в ХІХ столітті норма визнавала кримінальним злочином "протиприродні тілесні стосунки". Попри здобуття Індією незалежності від Великої Британії у 1947 році, ця норма залишилася, ставши 377-ю статтею Кримінального кодексу країни. За одностатеві сексуальні стосунки передбачалося до 10 років позбавлення волі.

У 2009 році Високий суд Делі скасував цю норму. Однак вже 2013 року Верховний суд Індії відновив заборону на гомосексуальні зв'язки, і лише минулоріч цю норма було остаточно скасовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-