Uber не працюватиме в Барселоні

Uber не працюватиме в Барселоні

Укрінформ
Компанія Uber призупинила роботу в Барселоні після ухвалення каталонською владою постанови, яка обмежує можливості сервісу в місті.

Про це повідомив речник перевізника, інформує Reuters.

"Нові обмеження, які були схвалені урядом Каталонії, не залишають нам вибору, окрім як припинити роботу UberX, поки ми оцінюємо наше майбутнє в Барселоні. Ми прагнемо бути довгостроковим партнером для іспанських міст і сподіваємося співпрацювати разом із каталонським урядом і міською радою за справедливими правилами для всіх", – сказав він.

Читайте також: У Брюсселі заборонили Uber

Як повідомляє Reuters, каталонський уряд ухвалив постанову, згідно з якою компанії-перевізники на кшталт Uber повинні забирати пасажирів тільки після 15-хвилинної затримки з моменту замовлення автомобіля.

Нові правила були прийняті під тиском місцевих таксистів, які вже провели багато страйків у Барселоні і нині продовжують свої акції в Мадриді.

Читайте також: У Мадриді страйкують таксисти - поліція кранами розчищала магістраль

Зазначається, що з березня минулого року Uber веде діяльність у Барселоні через сервіс UberX, в якому працюють лише професійні водії з ліцензією.

Як повідомлялося, 21 січня водії в Мадриді почали безстроковий страйк, заблокувавши в'їзд на великий туристичний ярмарок на знак протесту проти правил роботи електронних додатків Uber і Cabify.

Водії вимагали, щоб міська влада ухвалила рішення, подібне до запропонованого в Барселоні, де хочуть змусити користувачів додатків бронювати поїздку з водієм заздалегідь. Чиновники Мадрида відмовляються встановлювати нові правила, заявивши, що Барселона і Каталонія «прямують у середньовіччя» з такими рішеннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-