Рись, яку знесиленою знайшли в Житомирі, перевезли до рівненського зоопарку

Рись, яку знесиленою знайшли в Житомирі, перевезли до рівненського зоопарку

Укрінформ
Поранену євразійську рись, яку цього тижня виявлено на Житомирщині, доставили до рівненського зоопарку.

Про це у Facebook повідомила директор житомирського комунального підприємства «Центр захисту тварин» Олександра Мельник.

«Борис тільки що успішно дістався «додому». Вже у Рівненському зоопарку. Свіже повітря, просторий вольєр та належне піклування професіоналів. Подробиці згодом», - написала Мельник.

Читайте також: У Житомирі знайшли поранену рись із Червоної книги

Як повідомлялося, 21 січня на території центру вертебрології та реабілітації у Житомирі знайшли знесилену рись з пошкодженою правою кінцівкою. Тварині надали кваліфіковану допомогу ветеринари, а потім вона перебувала у Центрі захисту тварин.

Фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу дійшли висновку, що рись, а це молодий самець, тривалий час утримувалась в домашніх умовах, мала малорухливий спосіб життя, і їй буде складно пристосуватись до існування в природних умовах. Тоді ж рівненський зоопарк розглядали як оптимальний варіант для проживання рисі.

За даними обліків мисливських тварин, на території Житомирської області нараховується 34 особини рисі. Рись занесена до Червоної книги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-