200 хористів заспівають в холі київського вокзалу

200 хористів заспівають в холі київського вокзалу

Укрінформ
У Києві 25 січня відбудеться хоровий флешмоб. Його приурочили до 100-річчя від дня підписання Симоном Петлюрою Наказу Уряду УНР про створення Української Республіканської Капели (УРК) під керуванням Олександра Кошиця. 

Як повідомляють організатори, дійство розгорнеться у холі Центрального залізничного вокзалу. У флешмобі візьмуть участь 6 українських хорів – дитячих, студентських і дорослих – до яких загалом входить близько 200 співаків.

Українська республіканська капела під керівництвом Кирила Стеценка і Олександра Кошиця була створена 25 січня 1919 року окремим законом УНР. Ініціатором і головним меценатом її заснування став голова Директорії Симон Петлюра, який вирішив використати унікальну українську народну пісню як елемент культурної дипломатії та поширення інформації про УНР за кордоном.

Читайте також: У Києві відкрили барельєф Петлюрі

Вибір місця проведення флешмобу не випадковий: саме з Центрального залізничного вокзалу у 1919 році колектив УРК вирушив у міжнародне турне. Завдяки цим державним гастролям світ уперше почув «Щедрика» Миколи Леонтовича, а про українську пісенну культуру дізналися у 17 країнах.

Також 25 січня у центральному холі столичного вокзалу відкриють виставку «Культурна дипломатія України: світовий тріумф Щедрика». В її експозиції увійдуть фотографії та документи з фондів Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України, які підтверджують державно-інституційний характер культурної місії УНР за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-