Художники показали свій дорослий досвід у Києві

Художники показали свій дорослий досвід у Києві

Фото
Укрінформ
У просторі київського Інституті проблем сучасного мистецтва відкрилась виставка “Дорослий досвід”. Її учасниками стали студенти і випускники Школи сучасного мистецтва.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, кураторкою проекту виступила засновниця Школи сучасного мистецтва Вікторія Бурлака.

“Головний критерій дорослості – це вміння гідно боротися з обставинами, відповідати на виклики, які кидає нам життя, яке часом буває досить жорстоке. Тут виручають буддистські постулати: те, що життя – це біль, помітили задовго до нас, і з тих пір нічого кардинально не змінилося. Хвороби, втрати, зради – іноді це вбиває, а іноді – робить сильнішими. Вміння приймати відповідальність за власне життя і за життя близьких – з тієї ж серії. Тому дорослий досвід є неозорим. Кожен із учасників виставки пропонує своє розуміння його – від чогось грайливо-сексуального, до складних метафор життєвого шляху. А деякі необхідність дорослішання взагалі заперечують – і мають на це повне право. Адже життя в ілюзії виглядає комфортним і безпечним”, – розповідає про концепцію виставки Бурлака.

Також кураторка поділилась: “Мої студенти раз за разом дивують мене своїм нестудентським вмінням думати і бачити нестандартно, своєю сміливістю і чесністю. Не втомлююся дивуватися, бо вони – моє джерело натхнення".

До експозиції виставки “Дорослий досвід” увійшли роботи 50 молодих авторів. Серед них – фотографії, інсталяції, живописні роботи, відео і скульптури. Виставка триватиме до 12 лютого.

Фото: Ксенія Оксинь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-