Нищук анонсував найбільші культурні події року

Нищук анонсував найбільші культурні події року

Укрінформ
Міністр культури України Євген Нищук розповів про діяльність свого відомства у 2018 році, а також проанонсував найбільші культурні події, які відбудуться у 2019-му.

Про це він розповів на прес-конференції 17 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Діяльність команди Міністерства культури не повинна вимірюватися лінійкою постсовєтських стандартів. Ми справді довели, що можемо долати певні стереотипи, що можемо гуртувати біля себе топових культурних менеджерів, професіоналів і культурну тусовку в тих процесах, які є важливими", - зауважив Нищук.

Він зазначив, зокрема: важливо те, що змінюється ставлення українців до сфери культури, як і ставлення чиновників інших відомств, інших високих кабінетів.

"І з уст перших осіб держави, особливо впродовж останніх двох років, ми дуже часто чуємо слово "культура", - констатував міністр.

Водночас він зауважив, що у великому інформаційному просторі через засилля загальнополітичних питань питання культури губляться.

"Нам справді іноді бракує вашої уваги. А нам це важливо для того, щоб отримати певний фідбек і щоб це помітили інші відомства - Міністерство фінансів, Міністерство економіки, депутатський корпус. Для того, щоб вони побачили реакцію і - найголовніше - згодом великий результат від того, що ми інвестуємо в людський капітал", - звернувся Нищук до журналістів.

Щодо новин він поінформував, зокрема, що цього року Мінкультури концентруватиметься на якісних перетвореннях у вищій мистецькій освіті і запустить директорат з питань мистецької освіти.

"Я гарантую, що зроблю усе, щоб наші талановиті діти могли отримати як гідну освіту, так і відбутися після її закінчення", - пообіцяв міністр.

За його словами, великі культурні події 2019 року "всі не охопиш".

Читайте також: Мінкульт зафіксував факти зникнення ікон з Києво-Печерської лаври

"Але якщо говорити про маркери цього року, то я хотів би запросити долучитися до Міжнародного музейного форуму у червні. Це дуже важливо, буквально 26 числа Павло Гудімов і Олександр Ройтбурд будуть презентувати нову концепцію реформування в музейній галузі. День Європи на Софійській площі - у травні. Далі - національне представлення України на Венеційському бієнале сучасного мистецтва в головному павільйоні "Арсенал". Ще потужнішою обіцяє бути вже традиційне національне представлення на Франкфуртському книжковому ярмарку. У вересні відбудеться "Молоде бієнале сучасного мистецтва" у Харкові. А в листопаді ми запрошуємо на головну подію у сфері креативних індустрій - третій Міжнародний форум "Креативна Україна", який уже став експертною платформою для обговорення розвитку моди, ремесел, ІТ-технологій, дизайну, цифрового контенту", - підкреслив Нищук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-