Українки покажуть свої ілюстрації на книжковому ярмарку в Болоньї

Українки покажуть свої ілюстрації на книжковому ярмарку в Болоньї

Фото
Укрінформ
Роботи українських ілюстраторок Анни Сарвіри і Ольги Штонди відібрали для участі у Дитячому книжковому ярмарку в Болоньї, який пройде 1-4 квітня в Італії.

Про це повідомила Анна Сарвіра на своїй Facebook-сторінці.

"Виставка Bologna Children’s Book Fair одна з найстаріших і найпрестижніших, тому потрапити туди насправді круто. По-перше, великий конкурс – щороку подається близько 3000 ілюстраторів, по-друге, там завжди дуже сильне журі – відомі ілюстратори та видавці. І, по-третє, на виставку часто відбирають відомих ілюстраторів, чиї аккаунти в інстаграмі я потайки переглядаю вночі і чиї книжки я скуповую в неймовірній кількості. Бути в такій компанії насправді приємно. Для мене особисто відбір на виставку – це знак, що зараз я малюю краще, ніж раніше, і рухаюсь у потрібному напрямку. Іноді навіть розумію, що і навіщо я роблю", – розповіла Укрінформу Анна Сарвіра.

Читайте також: Українка виграла європейський конкурс ілюстрації

Українська ілюстраторка покаже на виставці в Болоньї проект до книги Йоко Сано «Казка про кота, який жив мільйон разів». За словами Анни, їй давно хотілося візуалізувати цей твір, і нарешті це сталося.

Ярмарок у Болоньї є однією з наймасштабніших подій світу в індустрії дитячої книжки. Щороку в його межах організовують виставку робіт молодих ілюстраторів. Цього разу до експозиції увійдуть ілюстрації 76 авторів з 27 країн. З повним переліком учасників можна ознайомитись на офіційному сайті Bologna Children’s Book Fair.

Анна Сарвіра є співзасновницею об’єднання ілюстраторів Pictoric, співпрацює з багатьма українськими видавництвами та регулярно бере участь у міжнародних проектах.

Сарвіра вже не вперше є учасницею виставки Дитячого книжкового ярмарку в Болоньї. Вперше її роботи показували там у 2017 році. Того ж року Анна потрапила до Топ-75 ілюстраторів світу за малюнки до збірки “Геть дорослих” білоруського поета Сергія Прилуцького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-