Документальний фільм про Україну здобув нагороду у Нью-Йорку

Документальний фільм про Україну здобув нагороду у Нью-Йорку

Укрінформ
Документальна стрічка “Віддалений гавкіт собак” данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта про життя дітей з Гнутового на лінії фронту у східній Україні здобула нагороду кінопремії Cinema eye Honors у Нью-Йорку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Переможцем у категорії “Spotlight” став “Віддалений гавкіт собак” режисера Сімона Леренґа Вільмонта”, - йдеться у повідомленні кінопремії у Twiiter.

Сам режисер був здивований і насамперед привітав героїв фільму із нагородою.

“Віддалений гавкіт собак" виграв нагороду на Cinema Eye Honors. Олеже та Олександро, ви - суперзірки!”, - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше фільм був включений у короткий список номінантів кінопремії “Оскар”, церемонія якої відбудеться у лютому 2019-го року у Лос-Анджелесі. Нині знімальна група і головні герої фільму саме перебувають у Нью-Йорку на презентаціях фільму, про що писав Укрінформ.

“Віддалений гавкіт собак” був презентований 2017-го року і встиг побувати на світових фестивалях документального кіно, серед яких – і український “DOCUDays”. Раніше він вже отримав першу нагороду Амстердамського документального кінофестивалю 2017-го року у номінації «Найкращий дебют». У рамках кінопремії “Європейський кіноприз 2018” потрапив до списку 5 номінантів на звання найкращого європейського документального фільму. У грудні 2018-го року фільм потрапив до короткого списку номінантів на цьогорічний “Оскар”. У січні 2019-го року його почали показувати у Сполучених Штатах.

Фото: Azad Safarov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-