Тернополян змусили сортувати сміття за законом

Тернополян змусили сортувати сміття за законом

Укрінформ
Тернопільська влада прийняла рішення зобов’язати мешканців міста сортувати сміття на законодавчому рівні.

Про це повідомляють на сайті Тернопільської міської ради.

“З метою забезпечення у Тернополі належного утримання елементів благоустрою та санітарно-епідеміологічного стану у сфері поводження з відходами, на черговій сесії міської ради були внесені зміни та доповнення до рішення міської ради від 19.05.2011р. № 6/8/20 «Про затвердження Правил благоустрою м. Тернополя»”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відтепер виконавцям послуг з управління, утримання і обслуговування багатоквартирних будинків, ОСББ, ОСН, СК та нежитлових приміщень необхідно переобладнати існуючі контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів. Багатоквартирним будинкам з діючими сміттєпроводами слід буде влаштувати контейнерні майданчики на прибудинковій території, які забезпечать роздільне сортування побутових відходів.

Читайте також: Сінгапурська компанія збудує сміттєпереробний завод на Дніпропетровщині

Зміни торкнуться і організацій, які вивозять побутові відходи. Вони повинні будуть укомплектувати існуючі майданчики контейнерами для роздільного сортування сміття, зокрема, для змішаних відходів, полімерів та скла.

У нововведеннях є і низка заборон, які стосуються зелених зон на прибудинкових територіях. Згідно з ними, тепер тернополянам не можна вивозити і вивантажувати тверді побутові відходи, великогабаритні та ремонтні відходи, рослинні рештки у не відведених для цього місцях, паркувати, мити або ремонтувати транспортні засоби на зелених зонах, самовільно влаштовувати городи, пошкоджувати або знищувати газони тощо.

Недотримання закону «Про затвердження Правил благоустрою м. Тернополя» та усіх його змін буде кваліфікуватися як адміністративне порушення і тягнутиме за собою штраф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-