Супрун не радить при застуді збивати температуру нижчу, ніж 38,5º

Супрун не радить при застуді збивати температуру нижчу, ніж 38,5º

Укрінформ
Організм людини може без лікарських засобів подолати застуду із легкими симптомами за 3-5 днів: потрібно лише дотримуватися постільного режиму та випивати багато рідини.

Про це на сторінці у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

“Звичайну застуду із легкими симптомами лікують лише постільним режимом і рясним питтям протягом 3-5 днів. Організм цілком може впоратись із вірусом сам. Водночас для лікування грипу або застуди, яка протікає з тяжкими симптомами, застосовують озельтамівір, занамівір та балоксавір, але лише після того, як їх випише лікар”, - написала Супрун.

Вона закликає не вживати пігулки, що полегшують біль у горлі чи напади кашлю.

“Препарати, що зменшують біль у горлі чи полегшують кашель — не мають жодної доказової ефективності у лікуванні цих симптомів, а просто ненадовго можуть полегшити стан. Температуру дорослим потрібно знижувати лише коли вона більше 38,5 градусів. Для цього краще використовувати парацетамол чи ібупрофен та не перевищувати дозу цих ліків”, - наголосила Супрун.

Читайте також: Захиститися від грипу: Супрун нагадала правило "вище шиї"

Вона підкреслила, що вірусні інфекції не лікуються антибіотиками. “Антибіотики виписують лише при бактеріальних хворобах, коли збудником захворювання є бактерії, наприклад, при бронхіті чи пневмонії. Але такі препарати призначають лише після аналізу крові та обстеження у лікаря. Деякі симптоми є сигналами, що залишатися вдома небезпечно для життя. Негайно телефонуйте 103, якщо з’явились — задишка, висипи на шкірі, кровохаркання, синюшний відтінок шкіри, блювання та діарея, біль в грудях, зниження тиску, сповільнений пульс, аритмія, порушення свідомості чи судоми”, - зазначила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-