Захиститися від грипу: Супрун нагадала правило

Захиститися від грипу: Супрун нагадала правило "вище шиї"

Укрінформ
Регулярні фізичні вправи зменшують ризик захворіти на грип та застуду.

Про це сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на сторінці у Facebook.

"Якщо ви хочете захистити себе від застуди та грипу в холодну пору року - фізичні вправи хороший спосіб! Аби знизити ризики захворіти, варто тренуватись регулярно, а ось коли вже захворіли - зважати на симптоми хвороби", - розповіла Супрун.

Вона зазначила, що вправи допомагають зміцнювати імунну систему та в цілому поліпшують здоров'я і самопочуття, якщо людина не хворіє.

"Дослідження вказують, що люди, які регулярно мають помірні фізичні навантаження, рідше хворіють на застуду, ніж ті, що багато сидять", - сказала Супрун.

За її словами, фізична активність допомагає знизити ризики гострих респіраторних інфекцій на більш ніж 20%, а в деяких невеликих дослідженнях - на понад 40% - за умови регулярних занять та достатнього рівня активності.

Читайте також: В Україну йде грип, який у минулому році вбив понад 80 тисяч американців

Тим, хто не впевнений, чи варто тренуватися, маючи застуду, Супрун радить пригадати правило "вище шиї" - коли немає симптомів у тілі, а лише у верхній частині тіла - нежить, чхання чи невеликий кашель, займатись фізичною активністю можна. У разі ж захворювання на грип, коли є гарячка, головний біль, біль у м'язах, у горлі, кашель та нежить, тренуватись та додатково виснажувати свій організм не можна. "Імунна система працює на всю потужність, щоби боротись з інфекцією. А фізичні навантаження - додаткова форма стресу, що ускладнює завдання для імунітету", - наголосила керівник МОЗ.

Вона застерегла: якщо продовжувати тренування, маючи підвищену температуру, зростають ризики зневоднення організму, що спричиняє зниження сили м'язів, негативно впливає на витривалість, погіршує координацію та в цілому може стати причиною травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-