На “Золотому глобусі” назвали найкращі телесеріали та комедію

На “Золотому глобусі” назвали найкращі телесеріали та комедію

Фото
Укрінформ
Найкращим серіалом за версією 76 премії “Золотий глобус” назвали шпигунську драму “Американці”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сценарій до серіалу написав колишній співробітник ЦРУ Джо Вайсберг. У ньому йдеться про протистояння радянських шпигунів та американських співробітників ФБР за часів часи Холодної війни.

Водночас премію за найкращий фільм у категорії “Комедія чи мюзикл”  отримала біографічна стрічка “Зелена книга”. “Золотий глобус” за найкращий комедійний серіал отримав “Метод Комінськи”, а найкращим телефільмом за версією кінопремії стало “Вбивство Джанні Версаче”.

Найкращою акторкою у категорії “Телефільм або міні-серіал” журі премії визнало Патріцію Аркетт за її виконання ролі у міні-серіалі «Втеча із в’язниці Даннемора».

Читайте також: “Золотий глобус” нагородив перших переможців у номінаціях найкращих акторів

«Золотий глобус» традиційно відкриває сезон найпрестижніших американських кінопремій, який завершиться у лютому врученням «Оскара». Особливістю «Глобуса» є те, що він вручається за досягнення як у кінематографі, так і на телебаченні. Цьогоріч до неї вперше додається спеціальна нагорода “За визначний внесок у телебачення”.

Премія була започаткована 1944 року Голлівудською асоціацією іноземної преси. Вона присуджується за результатом голосування акредитованих при Голлівуді іноземних журналістів.

На головному фото: серіал "Американці"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-