Жадан, Гузар і книжки про Донбас: що радить прочитати Порошенко

Жадан, Гузар і книжки про Донбас: що радить прочитати Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко відзначив топ-книжки 2018 року, які він радить до прочитання.

Про це Президент України написав у Twitter.

“Не буду зраджувати своїй щорічній традиції — книжки 2018 року, які для мене стали найбільш знаковими. Рекомендую до прочитання”, — зазначив Порошенко.

Список відкриває нова збірка віршів Сергія Жадана “Антена”. “Сподобалось, що, пишучи про життя і любов під час війни, автор все ж завершує тим, що війна нарешті закінчилася, настав довгоочікуваний мир”, — підкреслив Президент.

Щодо видання “Грязь [*Khaki]” Сергія Сергеєвича (Сайгона) Порошенко зазначив, що велику частину його книжкової полиці займають сучасні військові книжки. “Почав читати збірку фронтових оповідань “Грязь [*Khaki]” розвідника Сергія Сайгона. Жорстка, але чесна розповідь про війну на Сході”, — відзначив він.

За словами Порошенка, на його книжковій полиці почесне місце зайняла також книжка Олексія Петрова “Кофе с привкусом пепла” з автографом автора: “Цікаві роздуми про те, як нас змінила війна, чому ми продовжуємо цю боротьбу, і чому перемога неминуча”.

На думку Президента, “Наші інші. Історії українського різноманіття” Олесі Яремчук —  цікава збірка репортажів про національні меншини в Україні. “Важливо знати про базові труднощі та відмінності “наших інших” українців, кожен з яких робить свій внесок у розбудову держави”, — наголосив він.

Порошенко також радить переглянути фотокнигу “Донбасс и мирные” — 11 портретів мирних жителів Донбасу, життя яких війна розділила на "до" і "після".

Особливо він відзначив книжку “Любомир Гузар. Хочу бути людиною” Катерини Щоткіної, що вийшла 2017 року у видавництві “Vivat”.

Читайте також: Український дует ілюстраторів отримав міжнародну премію Little Hakka

“Моя мрія — бути людиною”, — у цих словах блаженнішого Любомира Гузара відкривається розуміння сенсу людського життя. Його віра в Бога та людей надихала і надихає мільйони українців. Повернутися до цієї книги зараз, коли збувається мрія українського народу про незалежну церкву, — означає знайти підтвердження своїх прагнень і укріпитися у вірі в Бога і людей”, — переконаний Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-