Бельгійська залізниця судитиметься через кадри реальної аварії у фільмі Netflix

Бельгійська залізниця судитиметься через кадри реальної аварії у фільмі Netflix

Укрінформ
Бельгійська залізнична компанія NMBS вивчає можливість правового переслідування американської компанії, яка займається наданням послуг прямої трансляції. 

Приводом є використання кінокомпанією Netflix в одному із трейлерів до нового детективу відеозапису реальної залізничної катастрофи, яка трапилася у Бельгії в 2010 році та призвела до численних жертв, повідомляє бельгійське видання flandersnews.be .

«Залізнична компанія та родини загиблих вкрай незадоволені таким розвитком. Залізнична компанія не була проінформована про те, що ці зображення використовуватимуться», - йдеться у повідомленні.

У детективній художній стрічці були використані повітряні знімки реальної залізничної катастрофи поблизу бельгійської станції Бізінген (Buizingen), що на відстані 12 км від Брюсселя, яка трапилася 15 лютого 2010 року внаслідок лобового зіткнення місцевого потяга, який перевозив велику кількість людей у «годину пік», зі швидкісним потягом міжміського сполучення. В результаті катастрофи, яка стала найбільшою у Бельгії за останні 50 років, загинули 19 пасажирів, ще понад 300 отримали ушкодження.

«Ми будемо вимушені реагувати. Нашого дозволу ніхто не питав. Наша відповідь є необхідною, як знак пошани до жертв залізничної катастрофи та всіх, хто був до неї причетним, - залізничного персоналу та рятувальників. Це було для нас шоком. Це шок також для родин загиблих та постраждалих», - зазначив з цього приводу речник залізничної компанії Дімітрій Теммерман.

Читайте також: Кінотеатр "Київ" має і далі працювати зі своєю командою - Держкіно

Гостроти ситуації додає та обставина, що судовий процес у цій справі досі не завершений. Після тривалого розслідування лише у липні 2018 року перед судом постав машиніст місцевого потяга, якого звинувачують у відсутності реакції на червоний сигнал світлофора. Захист машиніста звернувся до суду з вимогою перекласти матеріали слідства з нідерландської на французьку мову (46 томів справи), що може призвести до затягування процесу на 34 місяці.

Водночас, за бельгійським законодавством, для такого роду справ існує «статутне обмеження», яке передбачає, що «доцільний час» для судового розгляду може сплинути у 2021 році. Таке затягування справи викликає обурення родин, які постраждали від катастрофи. За повідомленнями місцевих ЗМІ, не виключено, що внаслідок правової колізії розгляд справи може бути переданий до суду сусідньої Франції, де таких обмежень не існує.

Фото: vrt.be

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-