Як підготуватися до новорічного застілля - поради лікаря

Як підготуватися до новорічного застілля - поради лікаря

Укрінформ
Перед святкуванням Нового року потрібно обов'язково повечеряти.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив лікар-фітотерапевт, дієтолог, автор книг з питань здорового способу життя Борис Скачко.

"Перед святкуванням Нового року востаннє потрібно поїсти за 3-4 години до 24.00. Інакше може бути біда: у половини населення - прихований хронічний панкреатит. Вони про нього не знають і можуть дізнатися під час святкування Нового року, якщо неправильно почнуть новорічне застілля ", - сказав лікар.

Він підкреслив, що протягом усього дня - 31 грудня - у жодному разі не можна голодувати.

"Нагулювати" апетит, голодуючи, перед нічним гулянням не варто. Якщо застілля передбачається розпочати о 23.00, то о 19.00 обов'язково потрібно щось поїсти. Не потрібно сідати голодним за стіл, бо це дуже шкодить підшлунковій і жовчному міхуру ", - сказав Скачко. Лікар рекомендує протягом дня 31 грудня їсти калорійну їжу.

"Їжте м'ясо, рибу, гарнір, овочеве рагу або вінегрет. Від супу краще відмовитися, він займе багато місця в шлунку. За новорічною трапезою першим потрібно брати шматок риби і птиці, будь-яке інше м'ясо у будь-якій обробці. Саме це повинно першим потрапити в шлунок. І тільки після цього потрібно вживати алкогольні напої. У жодному разі не навпаки ", - сказав Скачко.

Читайте також: Безпечної концентрації алкоголю в крові не існує — Супрун

Він підкреслив, що м'ясо, яке довго перетравлюється у шлунку, попереджає переїдання.

"Коли в шлунку - шматок м'яса, виробляється багато шлункового соку, який займає багато місця. Відповідно людина не переїдатиме ... Почніть обов'язково з теплої їжі. Дуже погано починати застілля з салатів - вони не утримують алкоголь на собі, як наслідок - удар по печінці. І салати, і алкоголь дуже активно стимулюють роботу шлунка й підшлункової. Занадто сильна стимуляція може викликати прояв хронічного панкреатиту. Також вони сприяють швидкому набиранню зйвої ваги ", - сказав Скачко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-