Безпечної концентрації алкоголю в крові не існує — Супрун

Безпечної концентрації алкоголю в крові не існує — Супрун

Укрінформ
Безпечної концентрації алкоголю в крові не існує, оскільки він сповільнює реакцію, знижує концентрацію уваги, порушує координацію, негативно впливає на зір.

На цьому наголосила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун уFacebook.

“Є міф про алкоголь і керування автомобілем. Він називається “Я здатен/здатна себе контролювати“. Але факт у тому, що будь-яка кількість алкоголю в крові може вплинути на навички водіння та підвищує ризики потрапити в аварію. Тож навіть якщо треба проїхати кілька метрів — краще пройдіться пішки. Безпечної концентрації алкоголю в крові не існує”, - підкреслила Супрун.

За її словами, святковий період — це час підвищеного ризику ДТП на дорогах, не тільки через погодні умови, але й безвідповідальну поведінку деяких водіїв.

“Безпечне водіння вимагає концентрації, вміння швидко реагувати та приймати рішення. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), ризик смерті в разі керування в нетверезому стані зростає в 17 (!) разів. Кількість аварій, що пов‘язані з вживанням алкоголю, різниться по країнах. В країнах з високим рівнем доходу — це близько 20% від усієї кількості, з низьким та середнім — від 33 до 69%. Це ті аварії, яких могло б взагалі не відбутися”, - наголосила вона.

Читайте також: Супрун не радить заїдати алкоголь купою активованого вугілля

За її словами, на кожну особу різна кількість алкоголю має різну дію, натомість ефект зазвичай однаковий — страждають необхідні навички під час керування автомобілем.

Так, за її словами, алкоголь у організмі сповільнює реакцію, знижує концентрацію уваги, порушує координацію, негативно впливає на зір, і робить людей більш авантюрними і рішучими.

“Незалежно від того, скільки ви випили, сідати за кермо — невдале та вкрай небезпечне рішення. Якщо ж ви бачите чи знаєте людину, яка вживала алкоголь та збирається керувати автомобілем — не дозволяйте цього робити та не сідайте в авто з таким водієм”, - додала Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-