Прем'єра фільму

Прем'єра фільму "Крути 1918" відбудеться 29 січня

Укрінформ
Уперше фільм "Крути 1918" покажуть у день роковин бою під Крутами в столичному кінотеатрі "Київ" на знак підтримки цього культурного центру.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

"29 грудня відбулася робоча зустріч міністра культури Євгена Нищука, голови Держкіно Пилипа Іллєнка та продюсерів фільму Артема Колюбаєва та Андрія Корнієнка. За результатами зустрічі було прийнято рішення провести прем’єру художнього фільму "Крути 1918" у день 101-ї річниці бою під Крутами, в рамках офіційних заходів, присвячених цій історичній події. Прем'єра стрічки відбудеться 29 січня в Культурному центрі "Кінотеатр "Київ", - йдеться у повідомленні.

Продюсери фільму подякували Міністерству культури та Держкіно за підтримку і одностайність у прийнятті цього рішення, зазначивши, що кінотеатр "Київ" нині переживає складні часи.

Водночас голова Держкіно Пилип Іллєнко наголосив: незважаючи на те, що за жанром фільм "Крути 1918" - це історична драма, він надзвичайно актуальний саме зараз.

Читайте також: Держкіно назвало фільми, які цьогоріч побували на міжнародних фестивалях

"Адже з драматичною розповіддю про героїчні події, які відбувалися сто років тому, ми зможемо провести багато паралелей сьогодні, коли українці змушені знову зупиняти агресію з Північного Сходу", - сказав він.

Нагадуємо, що в основі сюжету фільму "Крути 1918" лежить реальна історія бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року, коли чотири сотні українських студентів і гімназистів стали проти багатотисячної російської Червоної гвардії.

У широкий кінопрокат стрічка вийде 7 лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-