97 % медзакладів

97 % медзакладів "первинки" хочуть укласти договори з нацслужбою здоров’я

Укрінформ
Близько 97 % комунальних некомерційних і приватних підприємств, що надають медичну первинну допомогу, подали заяви на укладення договорів з Національною службою здоров’я України (НСЗУ).

Про це на прес-конференції заявив голова НСЗУ Олег Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Усі медичні заклади України знають про нові “правила гри”. Переважна їх кількість, а це близько 95-97 %, подали заяви на укладення договорів з НСЗУ на 2019 рік”, – сказав Петренко. За його словами, 20% від усіх заяв надійшло від приватних закладів та лікарів, оформлених як ФОП.

Читайте також: Договори з Нацслужбою здоров’я уклали майже 1,2 тисячі медзакладів

“Усі договори будуть підписані у перші тижні січня нового року. Маємо 1207 заявок, з них лише 7 відхилено. На наступний рік не передбачено субвенції з державного бюджету для фінансування закладів “первинки”, – зазначає Петренко.

Він підкреслив, що кожен медичний заклад буде фінансуватися за новими правилами та користуватися інструментами, які йому надає трансформація системи охорони здоров’я.

“Близько 25 мільйонів громадян України обрали свого лікаря, тож трансформація первинної ланки надання медичної допомоги відбулася, перевершивши наші очікування”, – зауважив Олег Петренко. Також він додав, що українці, які досі не обрали лікаря, зможуть зробити це наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-