Українці створили інтерактивну VR-подорож світом осетрів

Українці створили інтерактивну VR-подорож світом осетрів

Укрінформ
Українське представництво Всесвітнього фонду природи (WWF) презентувало інтерактивний WebVR-проект про дунайських осетрів. Його можна переглядати з будь-якого браузера на комп’ютері.

Проект було створено у межах кампанії "Життя дунайським осетровим", який покликаний захистити цей вид риб та протидіяти їхньому вилову і незаконній торгівлі.  

Відвідавши веб-сайт проекту, за 10 хвилин можна потрапити на місце впадання Дунаю в Чорне море, що на кордоні з Румунією, побувати у човні рибалки, дізнатися, який штраф передбачено за незаконний вилов осетрів, та навіть політати над дельтою річки на дроні.

Читайте також: З 1970-х років людство знищило 60% тварин на планеті - WWF

Цю VR-мандрівку створила українська студія New Cave Media, яка спеціалізується на зйомках відео у технології 360°. За словами її співзасновника, українського фотографа Сергія Полежаки, в першу чергу, проект цікавий через нову інформацію, упаковану в незвичайну історію та представлену у свіжому форматі.

“Ми отримали незвичайний запит від WWF в Україні: крім розповіді історії про те, як живуть осетрові і що їм загрожує, потрібно було допомогти фонду опитати українську аудиторію, як вони вибирають чорну ікру, де вони її купують. Таким чином, не тільки аудиторія отримує новий цікавий і корисний контент, а й фонд дізнається щось нове про звички та інтереси українців. Маленький спойлер – сама форма-опитування інтегрована у п'яту сцену. Її побачать ті, хто проходить експірієнс до кінця”, – розповів Укрінформу Сергій.

Читайте також: У шлунку мертвого кашалота знайшли 6 кілограмів пластикового сміття

Формат WebVR, в якому створили мандрівку Дунаєм, дає можливість показувати місцевість на 360° та використовувати додаткові інтерактивні елементи – фото, відео, звук, інтерфейс і графіку, які можна переглядати на екрані комп'ютера.

“На відміну від "класичної" віртуальної реальності, для занурення в яку потрібні спеціальні окуляри, цей проект відкривається як звичайний сайт, тому й називається WebVR”, – пояснює Сергій Полежака.

Кожен етап віртуальної подорожі супроводжується різними видами інтерактивного контенту. Це спливаючі фотографії та ілюстрації, масштабна інфографіка, голосування, а також аудіосупровід від дослідниці іхтіології Інни Гоч, яка розповідає історію проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-