З 1970-х років людство знищило 60% тварин на планеті - WWF

З 1970-х років людство знищило 60% тварин на планеті - WWF

Укрінформ
Людство знищило 60% ссавців, птахів, рептилій і риб, починаючи з 1970-х років.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на звіт Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Підготовлений WWF спільно з Лондонським зоологічним товариством Індекс живої планети показує, що в період з 1970-го по 2014 рік планета втратила 60% видів; чотири роки тому цей показник становив 52%.

Основну небезпеку для природи становить знищення природного середовища заради сільськогосподарських потреб. Три чверті суші наразі так чи інакше зазнали впливу діяльності людини.

Інша проблема - це винищення тварин заради їжі. Не менше 300 видів ссавців повністю зникли в результаті полювання людини.

Також негативну роль відіграє хімічне забруднення: половина всіх косаток вже приречені загинути через те, що використовуються в електротехніці і практично не переробляються поліхлоровані біфеніли.

В цей же час, людина переселяє в природу агресивні види з інших регіонів, а також активно торгує тваринами, сприяючи поширенню хвороб.

Читайте також: Туристам у Китаї заборонили фотографуватися з пандами

Найгірша ситуація в Південній і Центральній Америці, де популяції хребетних скоротилися на 89% через постійне знищення диких лісів. Кожні два місяці зникає частина тропічної савани розміром з Лондон.

Постійно зростаюче споживання ресурсів планети , яке формувалося мільярди років і від якого залежить чисте повітря і чиста вода, необхідні самому людству.

Як зазначається в дослідженні, найбільше страждають річки і озера - там популяції диких видів скоротилися на 83% через використання прісної води в сільському господарстві та будівництва дамб.

Дослідники вважають, що за історію цивілізації були винищені 83% ссавців і половина всіх рослин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-