Держкіно дасть гроші на фільм-казку

Держкіно дасть гроші на фільм-казку "Джура-Королевич"

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно підписало контракт з компанією "Євромедіа Фільм 2" про надання кінопроекту "Джура-Королевич" державної фінансової підтримки.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Розмір фінансування складе 28 399 473 гривень, що становить загальну вартість виробництва фільму.

"Нині у нас є велика потреба у своїй автентичній казці, знятій в Україні, з українськими акторами, з нашим безмежним культурним пластом. Маючи таку кількість замків, прекрасну натуру, величезний акторський потенціал, можна розраховувати на повернення жанру казки на екрани України", – говорить продюсер фільму Олег Щербина.

Кінопроект "Джура-Королевич" став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно. Автором ідеї стрічки став Сергій Гаврилюк, а режисером виступить Антон Гойда.

Читайте також: Творці "Скаженого весілля" повернули Держкіно кошти

Історія "Джури-Королевича" починається з того, що біля стін стародавньої фортеці, де розташувався табір лицарів з усієї Європи, з'являється Лірник з хлопчиком-поводирем. Лицарі запрошують їх до свого коша, і вдячний Лірник розповідає їм дивну казку-історію про королівство русинів і про їхнього короля – Юрія Хороброго.

Знімати картину будуть у Києві та Тернопільській області. Реліз фільму "Джура-Королевич" в Україні запланований на осінь 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-