Українці стали вищими, краще харчуються і менше курять

Українці стали вищими, краще харчуються і менше курять

Дослідження
Укрінформ
Дані щорічного моніторингу Інституту соціології Національної академії наук свідчать, що українці стали вищими, краще харчуються та менше курять.

Про дослідження в інтерв’ю Укрінформу розповів заступник директора інституту Євген Головаха.

"Українці на 2,5 сантиметра виросли з початку спостережень Інституту cоціології. А вперше ми заміряли цей показник в 2002 році. У нас середній зріст у 2002 році був 168 см, а зараз 170,5 см середнє зростання українця. Але цікаво, що ще 169 см було в 2012 році. Тобто, ми ще на 1,5 сантиметра підросли. Це показники. Так у всіх цивілізованих країнах, у всіх розвинених країнах цей процес йде: люди стають вище і важче. І ось ми в цьому сенсі в світовому тренді", - зазначив Головаха.

Вчений також повідомив, що нині порівняно із 2012 роком людей, які вважають, що їм не вистачає можливості нормально харчуватися, на 8 відсотків менше.

Також, за словами заступника директора Інституту соціології, сприятливою тенденцією є те, що порівняно з 2012 роком українці стали менше курити - раніше курців було 22%, зараз - 17%.

Читайте також: В Україні стали менше курити — МОЗ

Вчений також зазначив, що в Україні сформувалася культура вживання алкоголю.

"По показниках українці п'ють приблизно однаково. Але враховуючи, що стресів більше стало, ми повинні були б більше пити. У нас набагато більше приводів випити, щоб зняти напругу... Очевидно, якась культура вживання алкоголю вже сформувалася. Це означає, що все-таки люди інакше знімають стрес. Так що теж добре", - зауважив вчений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-